Despre școala noastră

Şcoala Profesională Daneţi funcţioneaza pe raza comunei Daneţi care are în componenţa sa patru sate: Daneţi, Branişte, Locusteni si Brabeţi. Comuna Daneţi este situată în partea de sud a judeţului în Câmpia Olteniei la est de Jiu şi se învecinează:

  • la nord cu comunele Mârşani şi Celaru;
  • la sud cu oraşul Dăbuleni şi comuna Călăraşi;
  • la est cu comunele Dobroteşti şi Amărăştii de Jos;
  • la vest cu comuna Dobreşti

Cele mai apropiate oraşe sunt: Dăbuleni (30 km), Caracal (35 km), Bechet (35 km).

Distanţa faţă de Municipiul Craiova este de 45 km. Comuna este străbătută de DJ 561C.

Numărul de locuitori este de circa 7000 .

Învăţământul în localitatea Daneţi este atestat documentar încă din 1838; primul local de şcoală a fost construit în anul 1889 cu două săli de clasă la care s-a adăugat în 1920 două săli de clasă. Acest local a funcţionat până în primăvara anului 2010 când a fost demolat şi construit cu finanţare de Banca Mondială un local nou cu etaj unde funcţionează clasele I -IV.

În anul 1922 a fost construit în partea de nord-est a satului Daneţi (Vieri), un local cu 5 săli de clasă şi o cancelarie.Acest imobil a fost demolat. În anul 1935, a fost construit în satul Brabeţi un local de şcoală care a fost reabilitat după cutremurul din 1977 la care s -a mai adaugat un nou corp de clădire în 1969.

În 1924 s-a construit în centrul comunei Localul Vechi care a suferit reabilitări, iar în anul 1972, Localul nou , ambele localuri au fost reabilitate în anul 2007.

În anii 1939 şi 1969 s-au construit localuri de scoală în satul Locusteni , ultimul fiind reabilitat în anul 2005, în care funcţionează în prezent învăţământ primar şi prescolar. În anul 1960 în satul Branişte s-a construit un local nou care a fost reabilitat între anii 2010 -2012 , prin Banca Mondială, unde funcţionează învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial. Până în anul 2005, unităţile şcolare din satele aparţinătoare comunei au avut personalitate juridică, iar din anul şcolar 2005-2006 a fost înfiinţată Şcoala de Arte şi Meserii , cu trei structuri: Daneţi, Branişte-Locusteni si Brabeţi.

Începând cu 1 septembrie 2010, Grădinița Daneţi cu structurile sale a intrat în componenţa Şcolii de Arte şi Meserii. Începând cu anul şcolar 2009 -2010, la Şcoala de Arte şi Meserii a fost introdus învăţământul liceal filiera tehnologică, profil resurse naturale şi protecţia mediului, domeniul agricultură, calificarea lucrător în cultura plantelor de câmp, iar în prezent , şcoala se numeşte ,,Şcoala Profesională Daneți" având şi o clasă la învăţământ profesional în domeniul Agricultură, calificarea agricultor culturi de câmp.

În prezent școala îşi desfăşoară activitatea în clădirea din anul 1989. primită si reconstruită, modernizată, cu un număr de 24 de clase,  distribuite pe patru niveluri: preșcolar, primar, gimnazial și profesional, cu 386 de elevi şi 49 de angajaţi, din care corpul profesoral este de  38 de persoane, mulți profesori cu gradul didactic I, managementul instituţiei fiind asigurat  de director, prof. Diaconu Ramona Ileana și director adjunct, prof. Diaconescu Daniela Constanța.

Conform legislaţiei în vigoare ,,Școala Profesională Daneți" are personalitate juridică beneficiind de următoarele elemente definitorii:

  • -Act de înfiinţare;
  • -Patrimoniu în proprietate publică/privată sau prin administrare;
  • -Cod de identificare fiscală;
  • -Ştampilă cu Stema României;
  • -Cont în trezoreria statului;
  • -Buget propriu;
  • -Contabilitate proprie organizată potrivit prevederilor Legii nr. 82/1991, legea contabilităţii cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 273/2006 legea finanţelor publice locale cu modificările şi completările ulterioare şi a altor prevederi ale legislaţiei în vigoare.

Măsurile legate de patrimoniul şcolii sunt supuse, spre aprobare Consiliului de administraţie al unităţii, în funcţie de provenienţa surselor de finanţare a acestora (fonduri bugetare sau fonduri proprii), respective aduse la cunoştinţa Consiliului reprezentativ al părinţilor printr-o listă de priorităţi care vizează conservarea patrimoniului, completarea si modernizarea bazei materiale şi sportive, reparaţii.


Elevii şcolii provin în majoritate din mediul rural, din localitățile învecinate comunei, fapt care confirma atractivitatea școlii şi înscrierea acestuia printre instituţiile de învăţământ profesionale agreate de cei din imediata apropiere.

Mediul social de care aparţin elevii este variat, astfel, o mare parte a elevilor provin din familii de muncitori şi intr-o mica masură fermieri. Numarul elevilor din familii cu dificultăţi economice, sociale si educaţionale (familii dezorganizate, monoparentale, someri,parinti plecati temporar la munca in strainatate etc.) este foarte ridicat, școala fiind un real sprijin pentru beneficiari în acest caz. Părinţii, familia în general, sunt atraşi, prin oferta educaţională a şcolii, fie în forma ei de CDŞ, fie sub forma activităţilor extracurriculare propuse, ca parteneri în procesul instructiv-educativ.



DIRECTOR:

PROF. DIACONU RAMONA ILEANA

DIRECTOR ADJUNCT:

DIACONESCU DANIELA-CONSTANȚA

SECRETAR:

TĂNĂSESCU VERONICA

ABOUT 

US:

INFO:


Misiunea Şcolii Profesionale Daneți

           Școala Profesională Daneți urmărește să ofere o educație de calitate tuturor preșcolarilor și elevilor, valorizând potențialul și aptitudinilefiecărui beneficiar în vederea dezvoltării carierei și a inserției absolvenților pe piața muncii.

Viziunea Școlii Profesionale Daneți

           Școala Profesională Daneți este o școală organizată în jurul principiilor de comunicare, deschisă, bazată pe respect reciproc între elevi, profesori și părinți, care clădește bazele viitorilor adulți, capabili de adaptare într-o lume în continuă schimbare.

Politica educaţională este în concordanţă cu dimensiunile fundamentale ale educației şi urmăreşte:

  • Participarea elevilor la activități educative bazate pe calitate;
  • Rezultatele elevilor obținute la Evaluări Naționale, precum și rezultatele obținute  la concursuri și olimpiade;
  • Starea de bine a elevilor, profesorilor și părinților.

ATRIBUȚIILE MEMBRILOR COMISIEI PENTRU ELABORAREA ȘI PROMOVAREA OFERTEI EDUCAȚIONALE ȘI DE PROFESIONALIZARE

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL COMISIEI DE ELABORARE ŞI PROMOVARE A OFERTEI EDUCAŢIONALE A ȘCOLII PROFESIONALE DANEȚI PENTRU SEMESTRUL I,

AN ŞCOLAR 2019-2020

RAPORTUL COMISIEI PRIVIND ELABORAREA ŞI PROMOVAREA OFERTEI EDUCAŢIONALE

A ȘCOLII PROFESIONALE DANEȚI - AN ŞCOLAR 2019-2020

SEMESTRUL AL II-LEA


PROGRAMUL DE DESFĂŞURARE A CURSURILOR ÎN ANUL ŞCOLAR 2020-2021
Vā aducem la cunoştinţă cā de mâine, 14 septembrie 2020, unitatea şcolarā îşi va desfăşura activitatea cu elevii astfel:

-preşcolarii vor începe activitatea la ora 8:30;

-elevii de la învāţāmântul primar vor începe cursurile la ora 9:00 (ora de 45 minute, pauza de 5 minute);
-elevii de la învāţământul gimnazial şi profesional vor începe cursurile la ora 8:30(ora de 45 minute, pauza de 5 minute).

Deciziile privind programul anunţat au survenit ca urmare a contextului pandemiei SARS-COV2.

Link-ul către Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

https://vaccinare-covid.gov.ro

Noul PAS Şcoala Profesională Daneţi

 

https://eu.docworkspace.com/d/sIM7d-tR3nYCnjQY


                                            Informații despre vaccinare         La nivelul Scolii Profesionale Daneţi, gradul de vaccinare este de 70%, din totalul de 50 de angajați fiind vaccinați 35 la data de 05.11.2021.        

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți